Την Κουνταλίνι Γιόγκα δεν μπορείς να την μάθεις από ένα βιβλίο. Ο Γιόγκι Μπατζάν συχνά έδινε έμφαση στη σημασία της ύπαρξης δασκάλου. Η Κουνταλίνι Γιόγκα αφορά πολύ περισσότερο την εσωτερική σας εμπειρία, παρά την κάθε είδους εξωτερική τελειοποίηση.

Η εμπειρία σας, όταν ασκείστε, σχετίζεται τόσο με το τι συμβαίνει μέσα σας όσο και με την ομαδική συνείδηση που δημιουργείται όταν ασκείστε σε ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που η άσκηση σε τάξη οδηγεί την πρακτική σας σε υψηλότερο επίπεδο. Η ενέργεια της ομάδας σας κρατάει και σας βοηθάει να συνεχίσετε.

Αν ψάχνετε για μια τάξη κοντά σας, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε με την Εθνική Κοινότητα της Χώρα σας. Στην Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες έχουν μια εθνική κοινότητα δασκάλων Κουνταλίνι γιόγκα – δείτε την παρακάτω λίστα για επαφή.

Στην Ευρώπη οι περισσότερες χώρες έχουν την δική τους Εθνική Κοινότητα Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα (KYTA)και κάποιες δεν έχουν. Ψάξτε για Κουνταλίνι Γιόγκα όπως διδάχτηκε από τον Γιόγκι Μπατζάν και θα βρείτε έναν δάσκαλο κοντά σας.

Ευρωπαϊκές Εθνικές KYTA (και κάποιοι γείτονες):

Επίσης υπάρχει μια Διεθνής Κοινότητα Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα: (ΙΚΥΤΑ) https://https://ikyta.org

Photo credit: EkOngKar_Spazio Kundalini Yoga.Italy

“Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι η επιστήμη που ενώνει το πεπερασμένο με το Άπειρο και είναι η τέχνη να βιώσεις το Άπειρο μέσα στο πεπερασμένο. “-Yogi Bhajan, 10/27/88 Yogi Bhajan