Η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς υπηρεσίας βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών πνευματικών παραδόσεων. Η ανιδιοτελής προσφορά υπηρεσίας σου δίνει την ευκαιρία να συνδεθείς με κάτι πέρα από τον εαυτό σου και να υπηρετήσεις τον Θεό μέσα σε Όλα.

Στην Κουνταλίνι Γιόγκα, η λέξη που χρησιμοποιείται για την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσίας λέγεται σέβα, και αυτοί που την προσφέρουν αποκαλούνται σεβάνταρς.

Πιθανότατα έχεις βιώσει τη δύναμη του να βοηθάς κάποιον απλά για να τον βοηθήσεις. Η προσφορά υπηρεσίας σου δίνει αυτή την ανταμοιβή: το να υπηρετείς κάτι μεγαλύτερο σε γεμίζει με μια θεϊκή ικανοποίηση. Η ιδιοτελής κουλτούρα μας και η πίεση των καιρών μάς προκαλεί συχνά το συναίσθημα της μοναξιάς, της έλλειψης της σύνδεσης. Αν νιώθεις μόνος, αν λαχταράς για σύντροφο, αν δεν έχεις βρει το αληθινό σου σπίτι…δοκίμασε να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Είτε αυτό είναι στην τοπική σου κοινότητα, είτε σε οποιαδήποτε γιόγκικη εκδήλωση, θα έχει μεγάλη αξία.

Στα φεστιβάλ της γιόγκα, δίνουμε την ευκαιρία για προσφορά υπηρεσίας που αποκαλείται Κάρμα Γιόγκα, που σημαίνει η γιόγκα της πράξης και της ανιδιοτελούς προσφοράς υπηρεσίας. Σχεδόν όλα τα Φεστιβάλ της Γιόγκα τρέχουν από σεβάνταρς.

Ψάξε στην τοπική σου κοινότητα – γιόγκικη ή άλλη – για να μάθεις για τοπικά πρότζεκτς στα οποία θα μπορούσες να προσφέρεις βοηθώντας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις δεξιότητές σου.

Αν ενδιαφέρεσαι να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στην τοπική σου κοινότητα, δοκίμασε να επικοινωνήσεις με το Σύλλογο Δασκάλων Κουνταλίνι Γιόγκα Ελλάδας (kyta.gr) ή αν υπάρχει κάποιο τοπικό φεστιβάλ, επικοινώνησε με τους διοργανωτές [kyta.gr/category/nea/].

Photo credit: EkOngKar_Spazio Kundalini Yoga Italy.