Het Bureau van Ethics & Professional Standards & Conscious Conflict Resolution (EPS) heeft de tien rechten van een kundalini-yogastudent ontwikkeld om de heilige relatie tussen leraar en student duidelijk te maken. EPS houdt toezicht op het ethische gedrag en de integriteit van onze gemeenschap, inclusief Kundalini Yoga Leraren, KRI Docent Trainers en Sikh Dharma Ministers.

Tien rechten van een Kundalini yogastudent

Als student van Kundalini Yoga zoals gegeven door Yogi Bhajan ®, heb je het recht:

  1. . Om een veilige, schone en gastvrije klasomgeving te hebben.
  2. Met vriendelijkheid, respect en eerlijkheid te worden behandeld.
  3. Gelijk behandeld te worden zoals andere studenten, zonder discriminatie.
  4. Om vrij te kiezen waar en met wie je Kundalini Yoga studeert.
  5. Om de zuivere Kundalini Yoga leer zoals onderwezen door Yogi Bhajan ® te ontvangen.
  6. Kundalini Yoga en meditatie te beoefenen op jouw niveau van gemak, capaciteit en zelfzorg, met respect voor de behoeften van anderen.
  7. Op een professionele, respectvolle en fijne relatie tussen studenten en docenten
  8. Om Kundalini Yoga te beoefenen zonder persoonlijke, seksuele, financiële of politieke druk van je leraar.
  9. Om openlijk of anoniem respectvol vragen te stellen of bezorgdheid of klachten naar voren te brengen, en eerlijke antwoorden en eerlijke overweging te ontvangen zonder bang te hoeven zijn voor spot of vergelding.
  10. Om te genieten van je Kundalini Yoga-reis!

Print versies van de 10 Rechten zijn beschikbaar in 21 talen om te downloaden van de EPS-website: https://epsweb.org/10rights/

Alle KRI gecertificeerde leraren van Kundalini Yoga hebben een Code of Excellence waar we mee instemmen voorafgaand aan het lesgeven van kundalini yoga en ieder jaar opnieuw bij verlenging van het verenigingslidmaatschap. Bekijk voor de meest recente versie van de code:

LINK naar eps – code van uitmuntendheid: https://epsweb.org/wp-content/uploads/2016/11/Code-of-Excellence-2016-newest.pdf

We hebben een duidelijke klachtenprocedure als je geconfronteerd wordt met ethische of professionele problemen binnen onze onderwijsgemeenschap. Neem contact op met: https://epsweb.org/ of met je nationale vereniging.  

EPS heeft nu een Europese vertegenwoordiger: Amrit Singh uit Duitsland. Hij kan jouw berichten in Spaans, Duits en Engels beantwoorden. German and English. amritsingh@epsweb.org

 Photo credit: Hadas Tapouchi for Golden Healing Germany.