Vooraf aan het Festival

  1. Denk goed na over wat je meeneemt naar het festival. Als je voor het eerst naar het festival komt en nog geen tent / slaapzak, enz. hebt, overweeg dan dingen te kopen die je opnieuw zult gebruiken, leen wat je nodig hebt van vrienden, of huur een tent van het festival.
  2. Breng geen afval (vooral plastic!) naar de festivalsite. We hebben drinkwater van hoge kwaliteit uit de kranen. Breng een fles water om bij te vullen! Het is niet nodig om drinkwater in plastic flessen mee te nemen.
  3. Zorg ervoor dat je je eigen servies en bestek en kopjes voor warme dranken en een fles water meeneemt. Je hebt deze nodig voor alle maaltijden, je kunt ze ook gebruiken voor snacks in de avond van de Bazaar en voor thee in de Yogi Tea-bar of ‘s avonds voor Golden Milk / Yogi Tea.
  4. Plan jouw reis om de CO2-voetafdruk te minimaliseren. Reizen is een van de gebieden die de grootste impact van het festival genereren. Overweeg om de trein te nemen, of als je aan het rijden bent – heb je vrije ruimte om met iemand te delen? Je kunt een plek aanbieden of een plek aanvragen op de Facebook-pagina van het festival.

Op het Festival

  1. Controleer de etiketten van de prullenbak zorgvuldig en recycle alles wat gerecycled kan worden. Als je met het hele gezin kampeert, wil je misschien afzonderlijke kleine containers voor afval en recycling in jouw tent, zodat je dingen gemakkelijker in de juiste bak kunt deponeren.
  2. Besteed aandacht aan hoe je met energie omgaat. Als yogi’s gaan we bewust om met ons persoonlijke energieverbruik. Waarom zou je dit niet uitbreiden tot jouw algehele gebruik van energie? We bieden nu een mobiel laadstation naast de Veiligheidsteam tent aan (bij de ingang van het festival). Help de wachtrijen bij het laadstation kort te houden door zo weinig mogelijk op te laden. Besteed er aandacht aan hoe je je telefoon daar gebruikt en probeer hem uit of in de vliegtuigmodus te hebben – je zult verrast zijn hoe weinig je hem hoeft op te laden.
  3. Wees zorgvuldig en terughoudend in het gebruik van water. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een tekort aan water in deze regio.
  4. Laat niets achter op het Festivalterrein. Wat je hebt meegebracht neem je ook weer mee terug.