Sinds de start in 1978, zijn we een vegetarisch festival geweest en heeft iedereen zijn eigen servies en bestek meegenomen; dus vanaf de start heeft het festival een geringe ecologische impact.

Het festival is echter in omvang gegroeid en het is ons de afgelopen jaren duidelijk geworden dat er meer inspanning is nodig van ons allemaal. We weten dat velen van ons thuis een bewuste inspanning doen om zo weinig mogelijk impact te hebben op de planeet – en het festival zou van dit besef een voortzetting moeten zijn. Hiermee wordt het festival een voortzetting van de verplichtingen die we in ons dagelijks leven al zijn aangegaan en biedt dit een kans om elkaar verder te inspireren.

Mede daarom hebben we een nieuwe rol gecreëerd: een coordinator Eco-zaken. Deze coordinator Eco-zaken helpt ons om kritisch de ware impact van het festival te analyseren en welke stappen de hele organisatie van het festival kan zetten om dit evenement duurzamer te maken. Sommige van deze stappen kunnen onmiddellijk worden uitgevoerd, zichtbaar voor festivalgangers, anderen zullen meer ‘achter de schermen’ zijn (kijkend naar de duurzaamheid van onze leveranciers, de brandstof die we gebruiken, enz.). We willen graag veranderingen aanbrengen die een echte impact hebben; niet alleen veranderingen die er vanaf de buitenkant goed uitzien.

We zijn al begonnen met enquêtes in onze sangats om uw mening te krijgen over welke stappen we kunnen nemen om het EYF milieubewuster te maken. Als u deel wilt nemen aan onze enquête, vul deze dan hieronder in:

Als je nog andere feedback hebt om het EYF nog duurzamer te maken , neem dan contact met ons op via eco.responsibility@europeanyogafestival.eu