Het Peuterkamp heeft een eigen terrein. Misschien wel de meest rustige ruimte op het festival, compleet met hangmatten, een zandspeelplaats, schommels, een toilet, luier-verschoonplek, maaltijdruimte en een volledige slaapruimte in de grote tent. Wij streven naar een veilige en ontspannen omgeving voor de kleintjes.

Omdat de kinderen nog zo jong zijn vragen we hun ouders om de eerste dag in het kamp bij hun kind te blijven. Zo kan het kind beter aan de omgeving wennen en de vrijwilligers beter leren kennen. Deze vrijwilligers spreken de belangrijkste talen op het Festival.

Onze kampgidsen zijn zeer flexibel en doen al het mogelijke om een goede relatie met jouw kind op te bouwen. Soms, en dat is afhankelijk van de leeftijd en het temperament van het kind, lukt het een kind om slechts een paar uur per keer zonder ouder/verzorger te blijven. Wees er dan op voorbereid om meestal bij je kind te zijn.

Jonge kinderen van deze leeftijd hebben hun ouders vaak veel nodig. Als het jouw peuter niet lukt om zonder jou in de peuterkamp te verblijven zul je zelf voor jouw peuter moeten zorgen.

Het kan ook gebeuren dat een kind van 4 jaar er nog niet aan toe is om in het kinderkamp te verblijven. Dit kind kan dan in het peuterkamp terecht. Bespreek dit ter plekke met de Kamp coördinator bij het inschrijven.

Karma Yoga voor ouders

Als jouw kind in het Peuterkamp verblijft moet jij je inschrijven voor een dag karma yoga in dat kamp gedurende de Witte Tantra dagen. Je hoeft je dan niet meer in te schrijven voor een andere Karma Yoga groep.

Algemeen schema

Peuterkamp is geopend van 09:00 – 16:00 uur.

Het programma omvat: gratis spelen, snacktijd, zangtijd (vaak akoestisch begeleid door muzikanten van het Festival – vorige muzikale gasten waren o.a. Ram Singh, Jai-Jagdeesh, Satwant Kaur, Siri Sadhana Kaur en anderen), tijd voor dutje, bezoek aan de Gurudwara en ga zo maar door.

Op Witte Tantradagen blijven de Peuters in het kamp in het kamp en maken ze geen uitstapjes.

Op de laatste dag van het Festival, Peace Prayer Day, sluit het Peuterkamp na de lunch.