De Rode Tent maakt deel uit van een wereldwijde Rode Tent-beweging onder leiding van duizenden vrouwen die een visie delen van genezing en het transformeren van de wereld.

De Rode Tent is een aloude manier om ons terug te brengen naar veel dat we hebben genegeerd in de afgelopen millennia. Het is vooral het naleven van de wetten van de natuur, de behoeften van vrouwen en een ruimte voor genezing door eer te betonen aan het Goddelijke Vrouwelijke. De Rode Tent is een gemeenschappelijke ruimte exclusief voor vrouwen, voor regeneratie op vele niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel.

Yogi Bhajan herinnerde vrouwen er altijd aan hoe belangrijk het is om te rusten op de eerste dagen van hun menstruatie. Hij moedigde ook vrouwen aan om het zogenaamde “pinda-uur” te nemen waar ze zouden samenkomen, chatten en praten terwijl ze pinda’s aten.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverwacht ongesteld wordt terwijl je op het Festival bent. Dat kan leiden tot emoties, onverwachte uitdagingen … onze Rode Tent heeft een team van sevadars om te helpen een ruimte van zelfzorg te creëren, zusterschap en rust en stilte. Menstruatieproducten zijn verkrijgbaar in de Rode Tent.

De Rode Tent organiseert een levendig ochtendworkshopprogramma over onderwerpen geleid door vrouwen, voor de empowerment en inspiratie van onze zusters.