Witte Tantra Yoga stelt je in staat om door onbewuste blokkades te breken, zodat je een leuker leven kunt hebben. In korte tijd, ervaar je bevrijding van een groot deel van de last die je in je geest bij je draagt.

Wat kun je verwachten

White Tantric Yoga® wordt gedaan in paren als een groepsmeditatie. Je zit tegenover een partner en volgt instructies voor meditatie gegeven op video door de Mahan Tantric, Yogi Bhajan.

Een vertegenwoordiger van de Mahan Tantric zal aanwezig zijn om White Tantric Yoga® te vergemakkelijken. De oorspronkelijke facilitators werden persoonlijk gekozen door Yogi Bhajan uit leden van zijn staf. Sinds zijn overlijden hebben de bestuursleden van humanologie en gezondheidswetenschappen, die White Tantric Yoga beheert, het profiel dat hij heeft gemaakt gebruikt voor het kiezen van nieuwe facilitators. Momenteel hebben alle White Tantric Yoga facilitators persoonlijk gestudeerd bij Yogi Bhajan. De rol van de facilitator is er een van het waarborgen van de methodologie die Yogi Bhajan geeft, en het helpen van deelnemers om hun ervaring te maximaliseren.

Elke workshop bestaat uit zes tot acht kriya’s. Een kriya is in dit geval een meditatie die bestaat uit:

  • een yoga houding (asana)
  • een hand houding (mudra)
  • een ademtechniek (pranayama)
  • een mentale focus
  • en/of een mantra

Soms worden de kriya’s begeleid door muziek. Deze kriya’s variëren in lengte van eenendertig tot tweeënzestig minuten. Er zijn pauzes tussen elke kriya.

De omgeving is rustig, en de sfeer is vriendelijk, ondersteunend en verheffend. Er is een vegetarische lunch aanwezig.

Hoe werkt het?

Onze geest verstuurt 1500 gedachten per knippering van een oog. Sommige van deze gedachten verdwalen in het onbewuste, en sommige komen vast te zitten in het onderbewustzijn en oefenen invloed uit op de bewuste geest. Deze gedachten worden gevoelens, emoties, verlangens, multi-realiteiten of fantasieën. In plaats van het beheersen van onze geest, sturen onze geest en onze gedachten aan rechtstreeks aan, en dat kan impulsieve beslissingen, slechte communicatie en zelfopgelegde stress veroorzaken.

White Tantric Yoga stelt je in staat om door deze onderbewuste blokkades te breken, zodat je een leuker leven hebt. In de meest korte tijd, kun je de bevrijding ervaren van een groot deel van de lasten die je in je geest draagt .

Wanneer je elk moment helder ziet en ernaar handelt, kun je een dieper begrip van jezelf krijgen en je leven kan veranderen. Je geest, lichaam en ziel kunnen samen als één handelen. Dit is de weg naar persoonlijke vrijheid en bewustzijn, en zal meer succes teweeg brengen op elk gebied van je leven.

Zie de energie van het universum zowel parallel als loodrecht in de natuur, als in stof met elkaar verweven. En zoals stoffen sterker worden wanneer het wordt uitgerekt op de diagonaal, zo is de White Tantric Yoga® diagonaal, of ‘Z’ energie ook dan sterker. Deze energie, wanneer die wordt geleid door de Mahan Tantric, snijdt door de blokkades die vast zitten in het onderbewustzijn.

Met behulp van de diagonale energie verbindt de Mahan Tantric, Yogi Bhajan, zijn subtiele lichaam met de subtiele lichamen van de deelnemers via de cursusfacilitator. Dit werkt op dezelfde manier als een wereldwijd telefoonsysteem dat afhankelijk is van satellieten en elektromagnetische energie om twee partijen met elkaar te verbinden.

Witte Tantrische Yoga® moet niet worden verward met zwarte of rode tantra. Die vormen van yoga transformeren ook energie, maar op een andere manier en voor verschillende doeleinden. Zwarte tantra stuurt de energie om een ander mens te manipuleren en rode tantra stuurt de energie uitsluitend voor seksuele doeleinden.

Wie kunnen deelnemen?

Er zijn geen voorwaarden verbonden aan deelname aan White Tantric Yoga®. Beginners zullen afstemmen op hun interne energieën en genieten van een diepe en soms uitdagende meditatieve ervaring. Meer geavanceerde meditatiebeoefenaars zullen hun ervaring verdiepen en ervaren nieuwe gewaarwordingen van spirituele bewustzijn.

Hoe bereid je je voor?

Het is verstandig om voorbereid aan te komen, je hebt dan vooraf al enige yoga en stretching oefeningen gedaan

Wat moet je meenemen?

  • Draag losse, comfortabele, witte kleding. Wit combineert alle kleuren en verbetert je magnetisch veld en aurakracht.
  • Draag witte katoenen hoofdbedekking die het hoofd volledig bedekt en veilig blijft zitten tijdens oefeningen met beweging.
  • Neem een deken of schapenvacht mee om op te zitten en een lichte deken om jezelf mee te bedekken tijdens ontspanningsperiodes.
  • Omdat dit een reinigingsproces is, wil je veel water drinken. De hele dag wordt er water verstrekt en je mag jouw eigen water meenemen.

Doorgaan met beoefenen

Er zijn ook eendaagse Witte Tantra lessen door heel Europa (en in de rest van de wereld). Kijk op de website voor de data.