Locatie

Het “Domaine de Fondjouan” is een prachtige ruimte omgeven door bos, waar het festival al vele jaren wordt georganiseerd.

Vanuit Parijs: De dichtstbijzijnde luchthavens liggen net buiten Parijs, charles de Gaulle, Orly of Beauvais. Vanaf daar kun je een auto huren of de trein nemen naar Blois, het dichtstbijzijnde treinstation in de omgeving van de camping. Er is een directe trein (ongeveer 2 uur reistijd) van Charles de Gaulle luchthaven van terminal 2E naar Blois. Er zijn ook treinen die vertrekken vanaf treinstations in Parijs: Parijs Austerlitz en Parijs Montparnasse. Let op als je met veel bagage reist, zijn er niet veel directe treinen (er zijn er enkele van Parijs Austerlitz).

Om van de luchthaven naar elk treinstation in Parijs te komen, raadpleeg je de website voor openbaar vervoer van Parijs https://https://ratp.fr/en voor routes.

Voor trein info, tijden, prijzen en reserveringen kun je kijken op: https://en.oui.sncf/en/.

Vanaf het treinstation in Blois naar de camping: Het dichtstbijzijnde treinstation is Gare de Blois-Chambord, dat ongeveer een half uur rijden van Domaine de Fondjouan ligt. Vanaf het station Blois moet je een Festivalshuttle, taxi of bus naar de camping nemen.

Festival shuttle: er zullen Festival shuttles gaan van de Blois treinstation naar Fondjouan op 25 juli, om 14.00 en 16.00 uur en van Fondjouan naar Blois op 2 augustus. De shuttle naar het Festival is gratis en reserveren is niet nodig. Bij aankomst op het station, zoek je naar borden die wijzen op de Yoga Festival shuttle pick-up locatie. Retourshuttles rijden op de ochtend van 2 augustus en je moet je plaats reserveren op de Informatiestand van het festival. De kosten van de retourshuttle bedragen €10/persoon.

Taxi’s: Er is een taxistandplaats bij het station Blois. Meestal komen veel yogi’s tegelijkertijd op het treinstation aan, dus het is goed mogelijk om een groepstaxi te nemen (het is over het algemeen gemakkelijk om medefestivalgangers te spotten –  zoek naar tulbanden!) Het duurt 30-40 minuten om naar het festivalterrein te komen en kost ongeveer € 80-150 (prijzen variëren afhankelijk van de dag van de week en het tijdstip van de dag). Gebruik alleen geautoriseerde, officiële taxi’s voor vervoer naar het festival.

Bus: De lijn 4 bus rijdt van het treinstation in Blois naar de stad Mur-de-Sologne ongeveer 3 keer per dag. Je hebt dan nog vervoer nodig van daar naar de casmpingsite, tenzij je zelf loopt en weinig bagage hebt ( ongeveer 30 minuten lopen). Het busschema is hier: https://https://azalys-blois.fr/107-Trouver-mon-trajet.html.

Carpooling: Als u van plan bent om met de auto te komen, raden we u aan om ruimte te delen als je die  ruimte hebt voor andere yogi’s om met je mee te reizen.

Carpoolen in Frankrijk: https://https://blablacar.fr/

Er is ook een Facebookpagina voor het Festival waar deelnemers hun reisplannen kunnen posten en naar de matches met anderen kunnen kijken om samen een auto te huren of samen te reizen

Per auto: een kaart van Mur de Sologne om jouw route uit te stippelen

Vanuit het noorden met de auto: Neem de autoroute A10 van Tours of van Parijs naar Blois. Daar verlaat je de snelweg en neem je d765 in de richting van Vierzon en Romorantin. Aan het einde van het dorp Mur de Sologne neem je de laatste weg rechts bij het bord “Domaine de Fondjouan”. Volg borden naar Fondjouan.

Vanuit het zuiden met de auto: Neem de autoroute D765 vanuit Romorantin, richting Blois. Bij de ingang van het dorp Mur de Sologne neemt u de eerste weg aan uw linkerhand bij het bord “Domaine de Fondjouan” na een klein park. Volg borden naar Fondjouan.

Aankomst Data

We vragen je om je te houden aan de gereserveerde aankomst en vertrek dagen.

We verzoeken je dringend om aan te komen op 24 juli.

De vertrekdag voor iedereen is de ochtend van 1 augustus.