Er is een beperkte mogelijkheid om een ​​halve of volledige korting te ontvangen op de festivalkosten (op de normale campingprijs; exclusief de kosten voor kamers) door deelname aan Work Exchange (werkuitwisseling).

Deze taken beginnen vaak een dag voor het festival (zie beschrijvingen per gebied voor meer informatie). Ga op de eerste dag naar de personeelsregistratie om in te checken.

Work Exchange-taken zijn meer tijdrovend dan de normale Karma Yoga van het festival en in de meeste gevallen mis je delen van het programma – maar dit betekent niet dat je de festivalervaring misloopt.

Mogelijkheden voor Work Exchange

 • Ontvangst

  Benodigde taalvaardigheid: vloeiend Engels spreken is vereist en spreekvaardigheid in het Frans en/of Duits is een pré.

  Benodigde vaardigheden: rust, hoffelijkheid en gastvrijheid. Vegetarisch kunnen koken, auto rijden en het creëren van een mooie omgeving.

 • Keuken

  Meld je aan als je:

  • in staat bent om zware pannen te tillen
  • als je kunt werken in een omgeving met hoge temperaturen
  • als je een dag voor de start van het Festival aanwezig kunt zijn voor een eerste bijeenkomst
 • Terrein en onderhoud

  Vereiste taalvaardigheid: Je moet in staat zijn om in het Engels te communiceren. Spreekvaardigheid in andere talen is altijd welkom.

  Benodigde vaardigheden: je hoeft geen technicus of klusjesman te zijn. je moet ervoor open staan om je dienstbaar op te stellen en blij zijn als je iemand kunt helpen.

  Als je aanvullend enkele technische vaardigheden bezit, bijvoorbeeld als elektriciën, timmerman, loodgieter, dan is het team onderhoud beslist de plek voor jou.

 • Misl leider

  Misl Leider

  Taalvaardigheid: De taal van de specifieke landengroep en daarbij altijd Engels (Nederlands, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch, Chinees en Engels voor de Internationale groep).

  Vaardigheden: Deze taak kan worden uitgevoerd door yogaleraren die al zeker een keer eerder op het Yoga Festival waren en hebben deelgenomen aan een Misl groep en in karma yoga activiteiten. Misl leiders moeten vriendelijk zijn, positief en inspirerend staan tegenover karma yoga. ook wordt er van ze verwacht dat ze flexibel zijn en over enig organisatietalent beschikken.

  Beschrijving van het werk: 
  Elke ochtend van 10:00 - 11.15 uur leid je je misl (ingedeeld per taalgroep en karma yoga). Je creëert een familiale sfeer binnen de misl, deelt belangrijke informatie van de festivalcoördinatie en coördineert de karma yoga-activiteit van je groep.
   
  De misl-leider krijgt een seva-beschrijving met alle benodigde informatie over zijn karma-yogataak.
  Tijdens het diner is er een misl leider vergadering voor misl groep feedback en voor het delen van de ervaring van een misl leider zijn. Het is ook een tijd voor het doorgeven van belangrijke festivalinformatie, d.w.z. wijziging van de dienstregeling, activiteiten, enz ...
   
  Misl leiders moeten een dag eerder op het festival aankomen voor een algemene oriëntatie en ontmoeting (16.00 uur) met alle misl leiders.
  Vul het bovenstaande formulier in om te solliciteren.
  Neem voor vragen contact op met: Misl.Groups@europeanyogafestival.eu
   
 • Registratie

  Taalvaardigheid: Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch

  Vaardigheden: Geduld, administratieve kwaliteiten, handig met getallen,
  servicegericht, gastvrij en stressbestendig.

  Beschrijving van het werk:
  Het registratiewerk bestaat uit het verwerken van mensen die hun lidmaatschapsbijdrage vooraf hebben betaald of die op het yogafestival betalen. Mensen die vooraf hebben betaald, hebben een lidmaatschapsnummer ontvangen waarmee hun aanmelding kan worden geverifieerd en geïdentificeerd. Mensen die ter plaatse voor hun lidmaatschap betalen, moeten de hele procedure doorlopen om zichzelf te registreren met al hun persoonlijke gegevens. Betalingsmethoden zijn contant, creditcard, EC-kaart en Franse cheques. Elke sevadar houdt de personen bij die hij of zij heeft geregistreerd en consolideert de records aan het einde van de dag voordat ze worden ingeleverd bij het Finance Office. Aankomst tegen de middag de dag voordat het festival begint, omdat registratie op vrijdag tot 14.00 uur begint. Registratie gaat de hele zaterdag door, met korte pauzes waarin voedsel wordt verstrekt. Na zaterdag wordt het werk verdeeld in twee ploegen: een na het ontbijt en een na het diner. U kunt zich aanmelden voor verschillende diensttijden (dit wordt gecoördineerd door het hoofd registratie). Vul het bovenstaande formulier in om te solliciteren. Neem voor vragen contact op met: registration.team@europeanyogafestival.eu

 • Kamers

  Taalvaardigheid: Engels en Frans of  Spaans of Duits of Italiaans of Russisch

  Benodigde vaardigheden: in staat zijn om een of twee dagen vooraf aan te komen, goed kunnen communiceren, vriendelijke en beleefd (ook duidelijk als dat nodig is), gestructureerd, rustig in stressvolle situaties.

  Beschrijving van het werk: zorg ervoor dat kamers en tenten gereed zijn, check mensen in met kamer- en tentreserveringen (dit omvat lijsten en het omgaan met geld), behandel eventuele situaties die zich voordoen met kamers/ tenten.
  Dit werk vereist dat je een dag voordat het festival begint aankomt.
  Vul het bovenstaande formulier in om te solliciteren. Doe dat in het Engels.
  Neem voor vragen contact op met: accommodation@europeanyogafestival.eu

  
  
 • Bewaking

  Taalvaardigheid: Engels is een vereiste, Frans en Duits zijn waardevol als aanvulling.
  Gewenste vaardigheden: er is geen specifieke ervaring met beveiliging noodzakelijk, er wordt een training geregeld. We vragen van je dat je enthousiast, positief, betrouwbaar, punctueel, flexibel, toegewijd, hoffelijk bent en harmonieus met anderen kunt samenwerken.
  Beschrijving van het werk: De voornaamste taken van het Safeguard team zijn om de kampingang te bemensen, de verkeersstroom te coördineren (voetgangers en voertuigen) om het kamp in en uit te gaan, patrouilleren van het gehele terrein, orde houden op de parkeerplekken, ondersteuning van het bewaken van elektronische apparatuur en snel ondersteuning bieden in noodgevallen. Als lid van het Safeguard team is jouw bijdrage de sleutel tot het creëren van ruimte om een vredevolle en vreugdevolle kamp ervaring voor allen te verzekeren.
  Van Safeguard leden wordt verwacht dat ze rouleren op de verschillende posten. Dit is het enige team dat 24 uur per dag operationeel is, en dit geeft je de geweldige kans om uren te draaien op tijden dat er geen kampactiviteiten zijn. Je kunt gepland worden bij de kampingang, ingang parkeerplaatsen of om rond te lopen en te patrouilleren op de Bazaar en kampeerplekken. Wij zijn de eersten die deelnemers ontmoeten als ze aankomen en wij zijn zeer duidelijk zichtbaar als we dienst hebben; de prioriteit is om competent en verwelkomend over te komen, met kennis van zaken. Je moet in staat zijn om duidelijke instructies te geven en grenzen weten te stellen rondom het parkeren, de zichtbaarheid van badges, opbergen van mobiele telefoons en andere veiligheidsaspecten. Leden die worden geaccepteerd en zich voor het team registreren, moeten bereid zijn de veiligheidsvesten te dragen en tijdens hun diensten een radio te bedienen.
  Het opgeven voor deze werkzaamheden geeft aan dat u akkoord gaat met uw toegewezen werkuren op het festival, de benodigde training en briefing volgt, zich houdt aan het veiligheids- en beveiligingsbeleid, voldoet aan ALLE kampregelgeving en bereid en in staat bent deze na te leven. Vul het bovenstaande formulier in om te solliciteren. Neem voor vragen contact op met: Safeguard@europeanyogafestival.eu.
  operationeel is, en dit geeft je de geweldige kans om uren te draaien op tijden dat er geen kampactiviteiten zijn. Je kunt gepland orden bij de kampingang, parkeerplaats ingang of om rond te lopen en te patrouilleren op de Bazaar en kampeerplekken. Wij zijn de eersten die deelnemers ontmoeten als ze aankomen en wij zijn zeer duidelijk zichtbaar als we dienst hebben; de prioriteit is om competent en verwelkomend over te komen, met kennis van zaken. Je moet in staat zijn om duidelijke instructies te geven en grenzen te stellen rondom het parkeren, de zichtbaarheid van badges, opbergen van mobiele telefoons en andere veiligheidsaspecten.
  Leden die worden geaccepteerd en zich voor het team registreren, moeten bereid zijn de veiligheidsvesten te dragen en tijdens hun diensten een radio te bedienen. Het opgeven voor deze werkzaamheden geeft aan dat u akkoord gaat met uw toegewezen werkuren op het festival, de benodigde training en briefing volgt, zich houdt aan het veiligheids- en beveiligingsbeleid, voldoet aan ALLE kampregelgeving en bereid en in staat bent deze na te leven. Vul het bovenstaande formulier in om te solliciteren. Neem voor vragen contact op met: Safeguard@europeanyogafestival.eu.

 • Camp voor Teenagers

  Taalvaardigheid: het is vereist om vloeiend engels kunnen speken, een extra taal daarnaast is zeker aanbevelenswaardig.

  Benodigde vaardigheden: Ervaring in het werken met tieners, zorgzaam en service gericht, toegewijd aan ondersteuning, bescherming en verheffing. Je moet de dag voordat het festival begint kunnen arriveren.

  Werkomschrijving: Wij, het personeel van het tienerskamp, ​​zijn verantwoordelijk voor het opzetten van het kamp op een manier dat het de tieners, de ouders en het festival als geheel dient. Onze ambitie is om van het tienerskamp een plek te maken waar de tieners zichzelf, hun creativiteit en hun communicatie kunnen ervaren vanuit verschillende perspectieven, ondersteund door de groepsenergie, de natuurlijke omgeving, yogabeoefening en wijsheid. Dit vereist een sterke inzet en betrouwbaarheid om een ​​soepel verloop van ons programma te garanderen. We zetten de structuur en het schema samen in het team op voor het officiële begin van het festival. Afhankelijk van de hoeveelheid gekozen werkuitwisseling, is iedereen persoonlijk verantwoordelijk om zich aan de vooraf gemaakte afspraak te houden. In ruil daarvoor krijgt elk personeelslid vrije ruimte om zelfstandig van het festival te genieten. De deelname aan Witte Tantra Yoga is gegarandeerd voor één dag, in de afgelopen jaren was het zelfs mogelijk om twee dagen deel te nemen voor diegenen die dat wilden. Elke ochtend ontmoeten we elkaar voor 8 uur voor een groepsmeditatie en ontbijten we vervolgens samen in het Teens’ Camp. In de afgelopen twee jaar heeft het kamp van tieners twee dagen overnacht in Chateau Anand. We zullen zien of dit ook dit jaar kan gebeuren. Het is een geweldige kans om deze uitzonderlijke locatie te leren kennen en het bedrijf en de gezelligheid van de jonge Sangat te ervaren. Jouw deelname en mobiliteit wordt zeer op prijs gesteld – en vereist. Het Teens ‘Camp sluit op de avond van Peace Prayer Day (laatste dag van het festival), alle apparatuur moet worden verzorgd en goed worden opgeslagen voor het festival van volgend jaar. Het is de bedoeling om na het All Camp-diner een laatste bijeenkomst te houden voor reflectie en een meditatie om af te sluiten. Om in het kamp van de tieners te werken, is het noodzakelijk om vrijdagavond (de dag vóór het festival) om 17 uur aan te komen. voor onze eerste ontmoeting (die plaatsvindt in het tienerskamp). De tweede vergadering is op zaterdag na het opstellen die om 8 uur begint. Het Teens ‘Camp begint om 15 uur’ s middags. Vul het bovenstaande formulier in (in Engels) om te solliciteren. Neem voor vragen contact op met:

  Teens.camp@europeanyogafestival.eu

 • “Toddlers’ camp”

  Taalvaardigheid: Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans, Nederlands, Italiaans, Chinees

  Gewenste vaardigheden: Ervaring met het werken met peuters heeft de voorkeur, maar is niet noodzakelijk. Als je ouder van een kind bent telt dat als ervaring. Het belangrijkste is jouw liefde voor de kinderen en peuters, jouw bereidheid om bij hen te zijn, met hen te spelen en een betrouwbare en degelijke verzorger te zijn.

  Werkbeschrijving: Spelen, eten opdienen, opruimen, luiers verschonen, speelgoed ende omheinde ruimte opruimen, afgestemd zijn op de behoeften van de kinderen. Ouders die hun eigen peuters op het festival hebben kunnen zich niet aanmelden voor deze vorm van Work Exchange. We hebben plaats voor 8 personen Full Time Work Exchange en  Parttime Work Exchange voor 2 personen. Wanneer je je verbindt aan Fulltime (dagelijks werken van 8.30 – 16.30 uur en 8.30 – 13.30 uur op Peace Prayer Day), kunt je profiteren van: 100% korting op toegang tot het festival;1 dag witte Tantra; elke dag late workshop (na 16.00 uur); 1 volledige workshop op Peace Prayer Day. Wanneer u zich vastlegt aan parttime (dagelijks werken van 8.30 uur tot 11.00 uur behalve Peace Prayer Day, helpen bij het opzetten en afbreken), kunt u profiteren van: 50% korting op toegang tot het festival, 3 dagen Witte Tantra; dagelijkse workshops

  *Als je spellen / speelgoed / boeken in verschillende talen hebt die je wilt doneren, zouden zowel het kleuterkamp als het kinderkamp dit graag ontvangen.

  Vul het bovenstaande formulier in (in Engels) om te solliciteren.

  Neem voor vragen contact op met: Toddlers.camp@europeanyogafestival.eu

   

 • Andere gebieden
  Kinder kamp Balprem Kaur Childrens.camp@europeanyogafestival.eu
  Kinder keuken Nirvair Singh childrens.kitchen@europeanyogafestival.eu
  Eerste hulp Hari Har Singh First.Aid@europeanyogafestival.eu
  Coördinatie voeding Jap Dharam Kaur Food.Coordination@europeanyogafestival.eu
  Gurdwara Fateh Singh Gurdwara@europeanyogafestival.eu
  Info Tent tba Info.Tent@europeanyogafestival.eu
  Karma Yoga Kartar Singh Karma.yoga@europeanyogafestival.eu
  Bagage Balwant Kaur Luggage@europeanyogafestival.eu
  Voorbereidingen Jerome Dufell Set.Up@europeanyogafestival.eu
  Licht & Geluid Manou Ribeiro sound&light@europeanyogafestival.eu

   

Aanvraag formulier voor Work Exchange