Kundalini Yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan is een holistische oefening die yogahoudingen, ademtechnieken, geluid, mantra en meditatie bevat. Het is een yogavorm voor iedereen – ongeacht leeftijd of lichamelijke conditie. Kundalini Yoga richt zich met name op het versterken van het zenuwstelsel en het balanceren van het klier- (endocriene) stelsel, om ons in staat te stellen goed om te gaan met de uitdagingen van deze tijd en opgewekt te blijven.

Kundalini Yoga wordt vaak aangeduid als ‘de yoga van bewustzijn’. Het doel van deze yogavorm is om bewuster te worden en de ziel te kristalliseren. Kortom, om het ware potentieel van binnen te ontplooien.

“Wat is de Kundalini? Het creatieve potentieel van de mens. “

Door beweging, ademhaling en meditatie brengt het je terug naar de Sat Naam in jou – de Ware Identiteit – en op deze manier kun je, in verbinding met je hogere Geest, je levensweg vollediger bewandelen.

Kundalini Yoga is een yoga voor de ‘huishouder’ – voor ‘normale mensen’ met banen, gezinnen en de druk van het dagelijks leven. Het vraagt ​​je niet om ascetisch te worden en in een berggrot te leven. Veeleer reikt het innerlijke hulpmiddelen aan om om te gaan met de eisen van het dagelijks leven. Yogi Bhajan zei vaak: ” geluk is je geboorterecht” Deze leringen helpen ons om de stress van het dagelijkse leven te verwerken en terug  te keren naar onze natuurlijke gelukzalige staat.

Photo credit: Giulio Colombo.Vibrant Kundalini.Italy

“Wat doet yoga voor jou? Yoga betekent verenigen; het geeft je energie waardoor je getransformeerd kan worden. Kundalini Yoga is bedoeld om je van onbewustzijn naar bewustzijn te brengen. Yoga doet niets meer en niets minder. ” 8/20/78 Yogi Bhajan