Het concept van onzelfzuchtig dienen staat centraal in veel spirituele tradities. Onzelfzuchtige dienstbaarheid biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met iets buiten jezelf en God in alles te dienen.

In Kundalini Yoga noemen we onbaatzuchtige dienstbaarheid seva en degenen die het doen, worden sevadars genoemd.

Je hebt waarschijnlijk eens in je leven de kracht ervaren van het helpen van iemand alleen maar omwille van het helpen. Dit is de beloning die helpen je geeft: onbaatzuchtig helpen, vult je met een goddelijke tevredenheid. Onze individualistische cultuur en tegenwoordige tijdgeest maakt dat we ons vaak geïsoleerd voelen en gebrek aan verbinding ervaren. Als je je alleen voelt, als je naar een partner verlangt, als je het gevoel hebt dat je je echte thuis niet hebt gevonden … probeer het eens. Of dat nu in je lokale gemeenschap is, of bij een yogagemeenschap evenement, het zal grote waarde zijn.

Op onze yogafestivals bieden we de mogelijkheid tot Karma Yoga, wat yoga van actie en onbaatzuchtige service betekent. Bijna alle yogafestivals worden gerund door sevadars.

Neem contact op met de lokale (yoga)gemeenschap, om meer te weten te komen over projecten waar je op basis van je capaciteiten en vaardigheden belangeloos kunt bijdragen.

Als je geïnteresseerd bent in het dienen van de lokale gemeenschap, neem dan contact op met de Nationale Kundalini Yoga lerarenvereniging [LINK naar NKYTA’s pagina], of, als er een lokaal yogafestival is, neem contact op met de organisatoren [LINK naar festivals pagina].

Photo credit: EkOngKar_Spazio Kundalini Yoga Italy.