De visie van Yogi Bhajan was om bewuste ouders te creëren die de leiders van morgen konden opvoeden – kinderen toegerust om de uitdagingen van het komende tijdperk aan te gaan – het Aquariustijdperk. Zijn leer richtte zich op alle leden van de gemeenschap van 3HO.

In 1997 richtte hij de Miri Piri Academy op in Amritsar, India, met de missie om de leiders van morgen te trainen met waarden van integriteit en spiritualiteit, gecombineerd met een sterk zelfbeeld.

Miri Piri Academy verwelkomt iedereen van het 6e tot het 12e leerjaar, die wil groeien, uitblinken en wil leren elke uitdaging met vastberadenheid en gratie aan te gaan.

De kleine omvang van de school (100 leerlingen) zorgt ervoor dat de leerlingen elkaar goed kennen en een levenslang gevoel van zuster en broederschap ontwikkelen.

Het schoolprogramma is een mix tussen een klassiek Cambridge Internationaal Examination Curriculum (CIE) en yoga studies.

Zij ontvangt studenten van over de hele wereld, de huidige studenten vertegenwoordigen 19 landen, 10 talen en de grootste religies van de wereld.

Veel van de studenten zijn kinderen van leraren van Kundalini Yoga, maar hebben daar niet noodzakelijk kennis van voordat ze naar de school komen.

In het 11e leerjaar  zijn ze afgestudeerd als Level 1 Kundalini Yoga leraren en in het 12e leerjaar ronden zij een deel van de modules van de Level 2 Teacher Training af.

  Ga voor meer informatie naar de website van Miri Piri Academy: miripiriacademy.org