Kundalini Yoga kan niet uit een boek worden geleerd. Yogi Bhajan benadrukte vaak het belang van het hebben van een leraar. Kundalini Yoga gaat veel meer over je innerlijke ervaring dan over enige vorm van uiterlijke perfectie.

Je ervaring wanneer je oefent, heeft zowel betrekking op wat er in je gebeurt als op het groepsbewustzijn dat wordt gecreëerd wanneer je samen oefent. Dit is de reden waarom oefenen met een groep in een klas je oefening naar een hoger niveau tilt. Je wordt gedragen door de groepsenergie om het vol te houden.

Als je op zoek bent naar een les in de buurt, neem dan contact op met de nationale vereniging in je land. In Europa hebben de meeste landen een nationale vereniging van Kundalini yoga-leraren – zie onderstaande lijst voor contacten.

De meeste Europese landen hebben een nationale Kundalini Yoga Teacher Association (KYTA) . Zoek naar Kundalini yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan en je zult een leraar bij jou in de buurt vinden.

Europese NKYT’s (en een paar buurlanden):

Er is ook een Internationale Kundalini Yoga Leraren Vereniging: (IKYTA) https://https://ikyta.org

Photo credit: EkOngKar_Spazio Kundalini Yoga.Italy

“Kundalini Yoga is de wetenschap om het eindige te verenigen met het oneindige, en het is de kunst om oneindigheid te ervaren in het eindige.” -Yogi Bhajan, 27/10/88 Yogi Bhajan